Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Utváření městské agendy EU pro města zítřka

Ing. Branda Pavel Ph.D.

  • 17. 02. 2014 16:00

Sdílet článek

Dát evropským městům větší slovo a posunout městskou agendu na přední místo v politice EU je klíčovým cílem fóra s názvem CiTIEs: Města zítřka: investice do Evropy, které se uskutečnilo ve dnech 17. a 18. února v Bruselu.

Evropský komisař pro regionální politiku Johannes Hahn sezval významné aktéry z oblasti městské politiky s cílem vytyčit směr pro novou městskou agendu EU. Ve městech žijí více než dvě třetiny Evropanů, a proto mělo toto setkání za úkol prozkoumat způsoby zvýšení významu měst v rámci utváření evropské politiky, aby se lépe porozumělo tomu, co města potřebují, a lépe se koordinovaly jednotlivé politiky. Záměrem bylo zdůraznit klíčovou roli, kterou mohou města sehrát při dosahování globálnějších evropských cílů, jako je řešení otázek změny klimatu, nezaměstnanosti a sociálního vyloučení.

Více informací: europa.eu/rapid/press-release_IP-14-147_cs.htm

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky