Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Program Evropa pro občany podporující partnerství měst a obcí otevřen

Ing. Branda Pavel Ph.D.

  • 23. 04. 2014 14:59

Sdílet článek

Zpráva ze SMO: Po dlouhém schvalovacím procesu byl zahájen program Evropa pro občany 2014 – 2020, ze kterého je možné financovat také projekty partnerské spolupráce měst a obcí. Nejbližší termíny k předkládání projektových žádostí pro projekty v rámci partnerství měst, sítě partnerských měst a Evropská paměť jsou 4 června a 1. září 2014. 
 
Program ve svých cílech a podporovaných aktivitách navazuje na svého předchůdce z minulého programového období 2007 – 2013 a je také zachována kontinuita i v oblasti způsobu administrace projektů, výpočtu grantu apod.
 
Celkový rozpočet nového programu je 185 mil. EUR pro období 2014 – 2020.
 
Program Evropa pro občany 2014 – 2020 se dělí do dvou hlavních oblastí:
 
Oblast 1: Evropské historické povědomí
 
V této oblasti budou podporovány projekty zacílené na témata, jako je vznik totalitních režimů v moderních dějinách Evropy a na připomínání významných okamžiků a událostí v nedávných evropských dějinách.
 
Oblast 2: Demokratická angažovanost a aktivní občanství
 
V této oblasti budou podporovány činnosti, které se týkají aktivního občanství v nejširším smyslu a zapojení občanů do veřejného života, do diskusí nad evropskými tématy a do ovlivňování evropských politik. Oblast obsahuje následující opatření:
 
- Partnerství měst – jednorázová setkání občanů partnerských měst
- Sítě partnerských měst – dlouhodobé projekty sítí partnerských měst s tematickým zaměřením
- Projekty občanské společnosti
 
Preferovány budou projekty s vysokým společenským dopadem a projekty, které jsou přímo zaměřeny na politiky EU a zapojení občanů do politického procesu EU.
 
Programový průvodce programu Evropa pro občany s podrobnými informacemi pro žadatele bude zveřejněn na počátku května. Pro více informací sledujte webové stránky eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en a www.partnerskamesta.cz. Vaše dotazy a konzultace Vašich projektů můžete směřovat na Národní kontaktní místo, Mgr. Kateřinu Hamplovou (hamplova.katerina@vlada.cz, 725 755 503) nebo Mgr. Gabrielu Hůlkovou z Oddělení vnějších vztahů Kanceláře Svazu (hulkova@smocr.cz, 234 709 724, 733 182 293).  

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky