Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Komisař Hahn se sešel se zástupci regionů v Bruselu

Ing. Branda Pavel Ph.D.

  • 20. 01. 2014 14:59

Sdílet článek

Setkání komisaře pro regionální politiku Johannese Hahna s regionálními zastoupeními v Bruselu proběhlo dne 16. ledna 2014. Během setkání, kterého se zúčastnilo přes 230 zástupců ze zastupitelských kanceláří a sdružení obcí z 21 členských států (mezi nimi bylo i zastoupení Libereckého kraje), komisař zdůraznil význam spolupráce s regionálními a místními orgány EU v oblasti přípravy a implementace programů v rámci reformované regionální politiky pro období 2014 - 2020.

Většina návrhů Evropské komise byla schválená Parlamentem i Radou. Na základě těchto pravidel členské státy a regiony zformulují strategii a identifikují oblasti, do kterých je potřeba nejvíce investovat. Návrh legislativy obsahuje podrobný seznam podmínek, které programy musí splnit, a splnění předběžných podmínek (tzv. ex-ante kondicionalit) se tak stává dalším klíčovým prvkem nové politiky.

Legislativní proces není ovšem kompletní, a stále zbývá přijmout další nařízení, tzv. delegované a prováděcí akty, mezi nichž uvedl komisař Kodex chování pro partnerství, který byl nedávno přijat a tvoří tak další důležitý prvek nové politiky. Vzhledem ke svému končícímu mandátu si přeje, aby se vypracování strategií a programů urychlilo, zdůraznil však, že Komise nebude akceptovat rychlost na úkor kvality a nepřijme žádné neúplné či obecné dokumenty.

Více podrobností (v anglickém jazyce): http://europa.eu/rapid/press-release_SPEECH-14-22_en.htm

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky