Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

4. ročník setkání Monitorovací platformy ESÚS

Ing. Branda Pavel Ph.D.

  • 21. 02. 2014 16:00

Sdílet článek

4. ročník setkání platformy EGTC (Evropské sdružení územní spolupráce) proběhl v  Bruselu dne 18. února 2014. Setkání se zúčastnili zástupci institucí EU, státní správy, a ze zastupitelských kanceláří (mezi nimi i zastoupení Libereckého kraje). Během setkání se diskutovalo o příkladech a rolích, které sehrává EGTC při implementování strategie Evropa 2020, a také o strategickém plánování současné a budoucí formy EGTC.

EGTC je seskupení s právní subjektivitou, díky které může uzavírat smlouvy, mít majetek či své zaměstnance, a realizovat programy nebo projekty územní spolupráce spolufinancované EU. Cílem platformy je usnadnit a podpořit přeshraniční, nadnárodní nebo meziregionální spolupráci mezi členy za účelem posílení hospodářské a sociální soudržnosti.

 

Během setkání byly také prezentovány výsledky studie "EGTC monitoring 2013", která se soustřeďuje na aktivity v rámci seskupení na programové období 2014 - 2020. Předseda Výboru regionů setkání zakončil udělením ceny "Vytváření Evropy bez hranic 2014" euroregionu Pyreneje-Středomoří za projekt Interreg IVB Sudoe "Creamed".

 

Více infomací o EGTC (v anglickém jazyce) najdete na portal.cor.europa.eu/egtc/en-US/Events/Documents/2155_EGTC_leaflet_EN_web.pdf

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky